Big Green Egg Pastéis de nata

06.09.2024

Herkulliset portugalilaiset vaniljakreemi-munkit, jotka ovat rapeakuorisia ulkopuolelta ja täyteläisiä sisäpuolelta.

Big Green Egg Pastéis de Nata

Mikä on Pastéis de nata?

Pasteis de nata on portugalilainen leivos, joka tunnetaan myös nimellä “portugalilainen vaniljapiiras.” Se on pieni ja pyöreä, lehtitaikinasta valmistettu leivos, jonka sisällä on täyteläistä ja makeaa vaniljakreemiä. Nämä maitokiisselillä rikastetut tortut ovat muunnelma pastéis de Belémistä, joita on saatavilla yksinomaan Rua de Belém 84:stä Lissabonissa. Pasteis de nata tarjoillaan usein hieman paahdetulla pinnalla, joka tuo sille erityisen herkullisen maun. Se on erityisen suosittu Portugalissa, mutta sitä nautitaan myös ympäri maailmaa kahviloissa ja leipomoissa. Usein se tarjoillaan lämpimänä ripauksella kanelia ja tomusokeria.

Etkö malta odottaa niiden maistamista? Mikset valmistaisi niitä itse Big Green Eggissäsi? Saat maukkaimman tuloksen, kun annat kiisselin levätä päivän ajan ennen kuin paistat nämä herkullisen makeat leivonnaiset kamadossasi. Se vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on odottamisen arvoinen!

 

Pastéis de nata ainekset

Lehtitaikina Täyte Koristeluun
2 rullaa tuoretta lehtitaikinaa (á 270g) 1 luomuappelsiini Kanelia, tomuttamiseen
Pehmeää voita voiteluun 1 luomulime Tomusokeria, tomuttamiseen
  1 kanelitanko  
  150 ml vettä  
  250g sokeria  
  65 g jauhoja, plus ekstraa jauhottamiseen  
  250 ml maitoa  
  5 kananmunankeltuaista  
     

 

Etukäteisvalmistelu

  1. Kuori kuorimaveitsellä 3 suikaletta appelsiininkuorta ja 3 suikaletta limenkuorta vaniljakastikkeen valmistukseen (et käytä itse hedelmiä). Halkaise kanelitanko. Kiehauta vesi, appelsiininkuori, limenkuori, kanelitanko ja sokeri. Vähennä lämpöä ja anna sokerisiirapin kiehua noin minuutin ajan.
  2. Nosta liedeltä ja anna sokerisiirapin seistä muutaman minuutin ajan, jotta aromit pääsevät imeytymään.
  3. Siivilöi sokerisiirappi. Sekoita jauhot kattilassa maidon sekaan ja kuumenna, kunnes seos on tasaista ja sakeaa. Sekoita sokerisiirappi vähitellen joukkoon. Laita kattila jääveteen ja sekoita, kunnes seos on jäähtynyt.
  4. Sekoita munankeltuaiset jäähtyneeseen maitoseokseen ja siivilöi vaniljakastike. Peitä ja säilytä jääkaapissa 24 tuntia.

              

 

Pastéis de Nata valmistus

  1. Sytytä hiilet Big Green Eggissä. Aseta convEGGtor ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu ritilä paikoilleen ja kuumenna EGG lämpötilaan 220 °C.
  2. Avaa lehtitaikinapohjia varten lehtitaikinarullat ja poista leivinpaperit. Kaulitse kukin taikina uudelleen kapeimmalta puolelta ja leikkaa kukin rulla kymmeneksi yhtä suureksi viipaleeksi. Voitele 20 pastéis de nata -vuokaa voilla, pölytä jauhoilla ja ravista ylimääräinen pois. Paina jokaiseen vuokaan viipale lehtitaikinaa.
  3. Aseta Baking Stone -paistokivi ritilälle ja esilämmitä sitä 10 minuuttia. Jaa täyte vuokiin.
  4. Aseta vuoat paistokivelle, sulje EGGin kansi ja paista pastéis de natoja 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
  5. Poista pastéis de natat EGGistä, anna niiden jäähtyä hieman, tomuta kanelilla ja tomusokerilla ja tarjoile.

 

Alkuperäinen ohje: https://www.biggreenegg.eu/fi/inspiraatio/ruokaohjeet/pasteis-de-nata